Zo bouw jij een interne sales kampioen

Kampioen

Heb jij iemand in jouw salesteam die altijd de kar trekt en waar de rest van het salesteam zich aan op kan trekken? Ja, goed gedaan! Voor diegene die dat niet hebben kunnen deze vijf tips helpen om een sales kampioen te maken.

  1. Identificeer jouw target – Kijk binnen jouw salesteam wie de potentie heeft om een kampioen te worden. Lukt het om bij de juiste persoon aan tafel te komen, is deze resultaatgericht en focust deze op de meerwaarde voor de klant?
  2. Pas jouw managementstijl aan – Als het aankomt op het coachen van medewerkers is er geen ‘one size fits all’. Als het aankomt op het maken van een sales kampioen dan werkt het vaak goed om deze bijvoorbeeld op een voetstuk te plaatsen.
  3. Zorg voor incentives – Knip het grote doel op in kleine doelstellingen en hang hier kleine incentives aan. Dit hoeft zeker niet altijd geld te zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan een scoreboard, het laten geven van salestraining, extra vrije dag, etc.
  4. Zorg voor de juiste tools – Niemand kan het helemaal alleen. Zorg dat de juiste tools ter beschikking zijn. Dit kan software zijn, juiste training en kennis of bijvoorbeeld hulp bij planning. Dit verschilt per persoon.
  5. Opvolging – Als alles staat om succesvol te worden, laat je diegene niet zwemmen. Je volgt op om te zien of er gaandeweg nog dingen zijn waarbij jij kan helpen.

Op jouw succes!

Daniël Lems

Bron: Spiro

Plaats een reactie