Top 5 metrics om jouw recruitment succes te meten

Talent

Wat zijn de belangrijkste metrics om jouw succes als recruiter te meten? Of je nu inhouse als recruiter werkt of juist aan de bureau kant jouw klanten bedient, dit zijn de vijf belangrijkste metrics;

  1. Source of hire – Waar komen de kandidaten vandaan die daadwerkelijk aan de slag gaan? Let op; het gaat dus niet om de source die de MEESTE kandidaten oplevert. Kwantiteit is niet altijd kwaliteit en je wilt je juist kunnen focussen op de source die zorgt voor meer medewerkers.
  2. Days to hire – Hoe lang staan vacatures gemiddeld open? Je kan direct resultaat halen in het stuk dat je zelf doet, maar oefen daarnaast ook invloed uit op het gedeelte waarbij je moet samenwerken met anderen. Dit kunnen zowel klanten zijn als collega’s die betrokken zijn bij het proces.
  3. Tevredenheid van de hiring manager – Ook hier geld dit voor zowel de klant (aan de bureau zijde) of de collega’s (bij corporate recruiters). Uiteindelijk dragen alle punten die hier beschreven zijn bij aan deze tevredenheid.
  4. Aantal gekwalificeerde kandidaten per vacature – Hoeveel passende kandidaten gaan mee in de procedure? Dit samen met punt vijf zorgt voor het daadwerkelijke eindresultaat.
  5. Acceptatie ratio – Welk percentage van de gekwalificeerde kandidaten per vacature, doorloopt het hele traject en accepteert uiteindelijk de aanbieding? Als je dit weet, kan je samen met punt 4 terugrekenen wat jouw input per vacature zou moeten zijn.

Daniël Lems

Bron: Undercover Recruiter

Plaats een reactie